Táplálkozás a jóga tükrében – 1 alkalmas főzőtanfolyam

Miről szól?

Tudtad, hogy az ősi védikus írások leírják az egészséges test és lélek receptjét?

A jógikus étkezés a jóga és az emberi lét szerves része kellene, hogy legyen. Az indiai filozófia fényében ez a fajta táplálkozás egy szent egység. Taittariya Upanishad azt mondja: „Annat purushah”: Az egyén fejlődik az általa fogyasztott ételtől. Shrimad Bhagvad Gita, az egyik legfőbb jógikus szentírás az étrendet „Yuktaahar” -nak tekinti, ami kiegyensúlyozott étrendet jelent.

Az olyan étrendet, amely teljes mértékben elősegíti a jóga gyakorlását és a spirituális fejlődést, jógikus étrendnek nevezzük.

Ezen a tanfolyamon abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy hogyan tudunk a jóga tükrében kiegyensúlyozott táplálkozást kialakítani. Ehhez egyszerűen elkészíthető ételeket fogunk készíteni, részletesen átbeszélve a készítés módját, a fűszerezést és az alapanyagok párosítását.

Beszélünk a táplálkozásunkban javasolt és kerülendő ételféleségekről, valamint az alkalmazható fűszerekről, gyógynövényekről, vitaminokról. Fontos megjegyezni, hogy az indiai ételek mellett beszélni fogunk európai és magyar szokásoknak megfelelő ételekről is. Az elkészített ételeket együtt fogjuk elfogyasztani.

Oktató:

Deepak Anthwal és dr. Kotroczó Anikó

Időpont:

2023. április 15. (szombat) 16:30-19:30

Menü, amit együtt fogunk elkészíteni:

  • poha
  • zöldséges dhalia
  • dhal cheela
  • koriander-menta chatni 
  • halva – grízpuding 

Helyszín:

Sarasvati Oktatási Központ, Budapest XIV. kerület, Erzsébet királyné útja 57-61. II. emelet (Alugyár épülete)

Díja:

Részvételi díj 15.000,- Ft.

Jelentkezés és egyéb információk:

Csatlakozás gomb megnyomásával, és a részvételi díj megfizetésével lehet.
Sarasvati Worldwide Ltd. magyarországi fióktelepe
OTP Bank : 11742087-29902169
IBAN szám: HU87 1174 2087 2990 2169 0000 0000
SWIFT/BIC Code – OTPVHUHB
Scroll to Top