Nyirokrendszer tisztítása

Nyirokrendszer
Az emberi szervezetben a nyirokrendszer felelős a fontos funkciók ellátásáért. A szervezet hadseregeként szolgál a kórokozók ellen. Felelős továbbá a zsírok felszívódásáért az emésztőrendszerben, a salakanyagok eltávolításáért és a folyadékszint fenntartásáért.
Amikor a mérgező hulladék felhalmozódik, a nyirokrendszer eltömődhet. Ezen eltömődések nyiroktisztítással és méregtelenítéssel történő eltávolítása az általános egészség és jólét előmozdításának egyik módja.
A nyirokrendszer megtisztításával méregteleníthetjük az összes szervet.
A nyirokrendszert úgy kell elképzelni, mint egy mini csatornarendszert, behálózza a testet. Nagy feladatot lát el a szervezetben, ugyanis a méreganyagokat szűri ki és szállítja a vérből, a veséből. Kiszűri a baktériumokat, az elhalt hámsejteket és a méreganyagokat.
Az ételeket, amiket elfogyasztunk, a szervezet feldolgozza, és minden szervhez eljuttatja azt az alapanyagot, amire szüksége van, azonban a fel nem használt anyagoknak távozniuk kell. A rendszeres méregtelenítés fontos, különben a szervezetben, a nyirokcsomókban felhalmozódnak a toxinok és emiatt az immunrendszer gyengébbé válik, betegségek léphetnek fel.
Mindenkinek szüksége van a nyirokrendszer megtisztítására, hogy megszabadulhasson az évek alatt felhalmozódott salakanyagoktól. A méregtelenítés folyamán minden szervünket tisztíthatjuk. A nyirokrendszer működése lassulhat a túl sok tejterméktől, a dohányzástól, az alkoholfogyasztástól, a gyógyszerektől, de akár vírusoktól és betegségektől is.
A lassú, méreganyagokkal telített nyirokrendszer tünetei:
● a szervezet nem képes felvenni a harcot a betegségekkel szemben,
● fáradtság, ami nem múlik el az alvástól és a pihenéstől,
● a nyirokmirigy duzzanata (ez súlyos betegségre is utalhat!),
● túl erős verejtékezés,
● allergia,
● vérkeringési zavarok,
● bőrviszketés.
A rendszer hibásan működik, ha a szervezet nem rendelkezik fizikai aktivitással és tápanyagokkal. A feldolgozott élelmiszerek szintén hozzájárulnak ezen erek és mirigyek eltömődéséhez. Sok egészségi állapotot gyakran nyirokrendszeri problémáknak tulajdonítanak, mint például: ízületi gyulladás, emésztési zavarok, visszatérő fejfájás, arcüreg fertőzések, krónikus súlygyarapodás, fáradtság, bőrproblémák.
Sajnos a nyirokrendszernek nincs pumpáló rendszere. Csak a test mozgásán, izomműködésén és vértevékenységén múlik a zökkenőmentes működés.
‼️Ha inaktív, a rendszernek nem lesz elegendő ereje ahhoz, hogy kiszorítsa a méreganyagokat a szervezetből. ‼️
A nyirokrendszer egészségének elősegítése érdekében a következőket teheted:
• Testmozgás
• Igyál sok vizet
• Végezz légzőgyakorlatokat
• Vegyél hideg és meleg zuhanyt, hogy tágítsd az ereket
• Száraz kefével dörzsöld át a bőrt
• Kerüld a feldolgozott élelmiszereket és a mesterséges édesítőszereket
• Egyél egészséges ételeket, például leveles zöldeket, dióféléket és alacsony cukortartalmú gyümölcsöket
• Fogyassz gyógyteákat, amelyek serkentik a nyirok áramlását és működését
• Áfonyalé:
Az áfonyalé tisztítja a nyirokrendszert, a veséket és segít eltávolítani a toxinokat. Az áfonya az egyik legjobb antioxidáns forrás, így nem csak tisztítja a szervezetet, de jó hatással is van rá. C-vitamin tartalma magas, így vitaminforrásnak is remek. Érdemes minél több frissen facsart áfonyalevet fogyasztani.
Gyógynövények nyiroktisztításhoz
A limfagóg olyan gyógynövények, amelyek elősegítik a nyirokfolyadék megfelelő áramlását. Ezek a gyógynövények fokozzák a sejthulladék eltávolítását. Ezenkívül elvezetik és méregtelenítik a nyirokrendszert, hogy fenntartsák a szervezet homeosztázisát.
Bazsalikom: számos gyógyászati ​​előnye mellett a bazsalikom erős gyulladásgátló és véralvadásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Bár nem feltétlenül bontja le a vérrögöket és az elzáródásokat, megakadályozza a további vérrögképződést. A bazsalikom tisztítja a vért és javítja a nyirokrendszer működését a sejttoxinok eltávolításában.
Gyömbér: a gyömbér az egyik legelhagyhatatlanabb fűszer a konyhában. Gyógyító tulajdonságai miatt is értékelik a has- és légúti problémák kezelésében. A gyömbér rendkívül hatékony az angina, a vakbélgyulladás és a nyirokrendszeri problémák megelőzésében is.
Fahéj: a fahéj fogyasztása gátolja a zsírsavak és a rossz koleszterin képződését az erekben. Kiváló gyógyír arcüreggyulladás, ízületi gyulladás, köszvény és vízvisszatartási problémák ellen. A fahéj a nyirokelzáródás, a fáradtság és a lép betegségei esetén is a legjobb.
A gyógyteák, áfonyalé és különböző méregtelenítő italok vagy folyamatok közben sose felejtsünk el megfelelő mennyiségű vizet is fogyasztani, hogy a felszabadult méreganyagokat legyen, ami “kimossa” a szervezetből. Valamint, akinek tudomása van konkrét egészségügyi problémáról, érdemes konzultálnia előbb az orvosával, mielőtt intenzívebb méregtelenítésbe kezd.

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top